Friday, September 08, 2006

Nuoret, media ja kehitysmaat -ohjelma

Nuoret, media ja kehitysmaat -tutkimuksen julkistamistilaisuus

Plan Suomi Säätiö julkaisee yhdessä Jyväskylän yliopiston kanssa ”Nuoret, media, kehitysmaat” -tutkimuksen torstaina 21.9.2006 kello 9.30 VR:n kokoustiloissa (Rautatientori 1 C, Helsinki).
Toivotamme Sinut lämpimästi tervetulleeksi tilaisuuteen. Julkistamistilaisuus on tarkoitettu kaikille mediakasvatuksesta kiinnostuneille tai sen parissa työskenteleville.
Tilaisuudessa tutkija Samuel Raunio kertoo tutkimuksen tuloksista. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää nuorten mediakäyttäytymistä sekä löytää uusia tapoja raportoida kehitysmaista niin, että nuorten mediankäyttäjien tarpeet ja toiveet täytetään ja että kehitysmaita koskevat uutiset saavat heidät osallistumaan entistä aktiivisemmin kehitysasioista käytävään keskusteluun. Tutkimus on toteutettu ulkoasiainministeriön kehityspoliittisen osaston tuella.
Aamupäivän ohjelma:
9.30 Aamukahvi
10.00 Julkistamistilaisuuden avaus
- päätoimittaja Reetta Meriläinen, Helsingin Sanomat
10.10 Nuoret, media ja kehitysmaat
- tutkija Samuel Raunio, viestintätieteiden laitos, Jyväskylän yliopisto
10.30 Kommenttipuheenvuorot
Kaikki on netissä totta!
- Senior Partner, Petri Rajamäki, Learnpoint Oy
Mahtuuko kehitysmaa-arki nuortenlehtiin?
- päätoimittaja Katja Ståhl, Suosikki

Nuoret, mediakasvatus ja koulun haasteet
- Juska Rantanen, mediakasvattaja, Lasten ja Nuorten Kulttuurikeskus, Hämeenlinna
Keskustelu
11.45 Tilaisuuden päätös
- apulaisosastopäällikkö Christian Sundgren, viestintä- ja kulttuuriosasto, ulkoasiainministeriö

Ilmoittautumiset sähköpostitse kotimaa@plan.fi tai puhelimitse Netta Ylilammi, Plan Suomi Säätiö, puh (09) 6869 8062 viimeistään perjantaina 15.9.
Plan on kehitysyhteistyöjärjestö, jonka tavoitteena on parantaa kehitysmaiden lasten elämänlaatua pysyvästi. Plan tekee myös työtä lapsen oikeuksien toteutumiseksi tavalla, joka yhdistää ihmisiä yli kulttuurirajojen. Kehitysmaiden yhteisöt, myös lapset, toimivat hankkeiden aktiivisina suunnittelijoina ja toteuttajina Planin tuella. Planin työn pääasiallisia rahoittajia ovat yksityiset, kummitoiminnassa mukana olevat henkilöt. Tärkeitä rahoittajia ovat myös ulkoasiainministeriö sekä yritykset. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Plan perustettiin 1937 ja Suomessa toiminta alkoi 1998. Plan toimii yhteensä 62 maassa. Lisätietoja: www.plan.fi

No comments: