Saturday, October 06, 2007

Ilmoittaudu seminaariin

Hei, me blogataan!
Digitaaliset lukutaidot sosiaalisen median käytänteissä

15.10. 2007, Tampereen yliopisto


Mediakulttuurin ja digitaalisen kulttuurin muutokset ovat synnyttäneet uusia tapoja toimia, saada tietoa, rakentaa yhteisöjä, kommunikoida, oppia, lukea ja kirjoittaa. Uusien, digitaalisten lukutaitojen alueita ovat muun muassa fanifiktioiden ja blogien kirjoittaminen, digitaalisten pelien pelaaminen, erilaiset verkkoyhteisöjen muodot ja sosiaalisen median käyttötavat. Näissä on syntynyt toimintamalleja, joita voidaan kuvata yhteistoiminnallisiksi, osallistuviksi, avoimiksi, distributiivisiksi ja valtauttaviksi. Mitä nämä uusien lukutaitojen ilmiöt ovat ja miten niitä tutkitaan kasvatuksen, oppimisen, yhteisöllisyyden, merkityksellisyyden, osallisuuden ja osattomuuden sekä kansalaisuuden ja kuluttamisen näkökulmista?

Seminaari koostuu kaikille kiinnostuneille avoimista luennoista ja työryhmistä.

Ilmoittaudu seminaariin 10.10. mennessä sähköpostitse ilmoittautuminen@mediakasvatus.fi. Ilmoita ilmoittautumisen yhteydessä nimesi, sähköpostiosoitteesi sekä ammattisi. Lisätietoja: Anniina Lundvall, p. 050 5942275. Tiedustelut ja kysymykset voi lähettää sähköpostiosoitteeseen ilmoittautuminen@mediakasvatus.fi


Seminaarin ohjelma:
Paikka: Tampereen yliopisto, Kanslerinrinne 1, Pinni B 1100

10.00 avaus
10.15. Michele Knobel & Colin Lankshear: New Literacies in Everyday Life: Examples and Directions.
This paper will outline and illustrate a range of new literacy practices and trends that we find especially interesting and significant, and will consider some of their educational implications.

11.00 Colin Lankshear & Michele Knobel: The 'stuff' of New Literacies: Technology and Ethos.
This paper will dissect what we think is "new" about new literacies, and explain where we think our ideas differ from those of other people who are interested in literacy in the new media age.

12.00 Lounas

13.00 - 17.00 Työryhmät

No comments: